İlber Ortaylı'dan Kimya Profesörüne Sert Yanıt

ABD'li Kimya Profesörü Michelle Francl, mükemmel çay için tuz önerisinde bulununca İngiltere çay dünyasında büyük bir tartışma başladı. Prof. Dr. İlber Ortaylı da konuya dahil oldu.

ABD’li Kimya Profesörü Michelle Francl, son kitabının tanıtımında yaptığı basın açıklamasında çayın demlenmesiyle ilgili ilginç bir öneride bulundu. Francl, mükemmel çay elde etmek için çayın içine bir tutam tuz atılması gerektiğini savundu. Bu öneri, çay tüketimiyle ünlü İngiltere'de büyük bir tartışma yarattı.

İngilizlerin geleneksel çay kültürüne karşı getirilen bu kimyasal öneri, sosyal medyada ve haber sitelerinde geniş bir şekilde konuşulmaya başlandı. Francl’ın çayın kimyası üzerine yaptığı bu açıklama, "Amerika’dan çayın nasıl içileceğine dair İngilizlere ders verme" şeklinde yorumlanarak çay severler arasında ilgi çekti.

Tartışmaya dahil olan ünlü tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı, Amerikalıların çay ve kahve konusunda bilgisiz olduklarını belirtti. "Kimya profesörü de olsa fark etmez. Çay keyif gıdasıdır. Ben de severim ve şeker bile atmadan içerim. Tuzlu çay vardır, eskiden beri yapanlar var. Ama şekerli çay kadar zararlıdır. İngilizler çay işini bilir. İngilizlerle çay konuşacak en son kişiler Amerikalılardır" diyerek Francl'ın önerisine eleştirel bir yaklaşım sergiledi.

27 Oca 2024 - 13:09 - Gündem

Mahreç  Haber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çan'ın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çan'ın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çan'ın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çan'ın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.